EGÉSZSÉGHÉT óvodánkban

2024.01.29.
 | 
Széll Csilla

Kedves Szülők!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket az Egészséghét programjairól, amelynek célja az egészségmegőrzés, a tudatos táplálkozás népszerűsítése a gyerekek körében a hagyományos egészséghetünk keretében.

Színes programokkal várjuk a gyerekeket és Önöket 2024.01.29. és 2024.02.02. között. A programok a következők:

  • 01.26-tól egész héten interaktív játékok a földszinti és emeleti előtérben, amiket a gyerekek az Önök segítségével használhatnak.
  • 01.29. - 2024.02.02. között a csoportos óvodapedagógusok érdekes feladatokkal színesítik meg a délelőttöket, mint például répagolyó és társasjáték készítése, az óvodai bábkör előadása, beszélgetések kezdeményezése az egészség fogalmáról kiegészítve a témába illő játékokkal, verstanulás, versillusztráció készítés, zenehallgatás gyümölcsökről, zöldségekről, testünkről.
  • Meghívott előadónk az egészséges táplálkozásról fog beszélni a gyerekeknek és játékos feladatokkal illusztrálja azokat. A sport népszerűsítésére kosárlabda és futball bemutatót szervezünk a csoportoknak.
  • 02.02-án 15.30-tól meghívjuk Önöket és gyermeküket a Szülők a gyermekekért játékos délutánra, amelyet szabadtéri programként szervezünk. A gyerekek ezen a programon szülői felügyelettel vehetnek részt. A programot követően meleg teával és egészségbüfével várjuk Önöket. A projekthét során elkészült alkotásokból kiállítást szervezünk az előterekben.

A program során számítunk az Önök együttműködésére, hiszen mondókaíró versenyt hirdetünk gyümölcsök, zöldségek témában. Készíthetnek otthon rajzot a legviccesebb, leghihetetlenebb zöldségről, gyümölcsről és a csoportszobák ajtaján lévő borítékban található dobókocka segítségével saját társasjátékot.

Reméljük felkeltette érdeklődésüket a program és nagy, nagy szeretettel várunk Mindenkit!

A vezetőség, a nevelőtestület és munkatársaink nevében:

Király Ildikó óvodaigazgató, Mezriczki Szandra és Balyi Krisztina programszervezők.

crossmenu